Vorige edities‎ > ‎

Tiliander wint Kènderkwèèk 2013

De zevende editie van Kènderkwèèk bleek een hoogstaande editie te zijn. Dat was de conclusie van de jury toen zij de acht scholen aan het werk gehoord had. Maar natuurlijk kan er maar een winnaar zijn. En dat bleek basisschool Tiliander te zijn. Maar ook de andere zeven scholen, waaronder de winnaar van vorig jaar ('t Schrijverke), hadden keihard hun best gedaan.

Verslag: Tim van der Avoird | Foto's: Ton van den Boom

Tiliander zong onder andere een lied over Vincent van Gogh.

Opening
Het festival begon anders dan anders. Vaste presentatoren Oma en Aal nodigden de leerkrachten van alle scholen uit om naar voren te komen. Om vervolgens met de meegebrachte schoolvlaggen een Olympische ronde door de zaal te lopen. Althans, dat was de bedoeling. Maar er bleek slechts een school (toevallig!) een vlag bij zich te hebben. Geen probleem voor Oma en Aal en zij overhandigden elk van de leerkrachten een stuk WC-papier dat prima dienst kon doen als surrogaat-vlag. En op deze manier liepen de leerkrachten onder het zingen van de openingstune hun ereronde.Ereronde met WC-papier en zonnebloem

Den Bijstere opende als eerste school het festival en legde meteen de lat hoog voor de andere scholen door hun prachtige zang. Ook de choreografie bij zowel Pirke als BrabantStad 2018 was prachtig verzorgd.

Den Bijstere bracht een gezongen ode aan Pirke Donders


Maar ook de andere scholen lieten zien dat ze kosten noch moeite gespaard hadden om goed voor de dag te komen.


Winnaar
Wethouder Marjo Frenk was naar het festival gekomen om de wisselbokaal uit te reiken. Ze benadrukte bij de uitreiking van de bokaal het belang van aandacht voor het Tilburgs. Tiliander mocht dit jaar als zevende winnaar van Kènderkwèèk de bokaal in ontvangst nemen. Na de uitreiking van de bokaal barstte er een uitbarsting van geluid los, alvorens Tiliander nogmaals een van hun winnende liederen zong.Wethouder Marjo Frenk overhandigt de bokaal aan de winnende school.

En het was nog lang onrustig in Euroscoop...


Comments