Vorige edities‎ > ‎

OBS De Blaak wint 8e editie van Kènderkwèèk

Het was lang spannend wie de achtste editie van Kènderkwèèk zou gaan winnen, maar uiteindelijk sprak wethouder Marjo Frenk het verlossende woord: OBS De Blaak ging met de wisselbokaal aan de haal. 

Verslag: Tim van der Avoird / Foto's: Theo van Iersel


Winnaars
Maar eigenlijk waren er alleen maar winnaars. De jury had veel lovende woorden voor alle scholen en roemde het hoge niveau van dit jaar. Ook presentatoren Oma en Aal waren weer in topvorm en openden, samen met een paar leerlingen, het festival door een boot tegen een champagnefles stuk te slaan. Of had dat omgekeerd gemoeten..?!


Omroep Brabant
Het festival mocht dit jaar ook rekenen op warme belangstelling van Omroep Brabant. Deze regionale omroep besteedde dit jaar zowel op internet, als op de radio als op TV aandacht aan het liedjesfestival. Niet alleen bracht de omroep de gezongen liedjes in beeld, maar er werden ook interviews afgenomen met een aantal leerlingen en met de presentatoren van het festival.


Nieuwe liedjes
Ook dit jaar werd de traditie in stand gehouden om nieuwe liedjes toe te voegen aan het repertoire van Kènderkwèèk. De liedjes gaan vaak over echt Tilburgse onderwerpen. Zo ook de nieuwelingen onder de liedjes van dit jaar: zowel de Piushaven als de Universiteit van Tilburg (of zoals die in Tilburgs-Engels heet: Tilburg Joenevèùrzetie) behoren nu tot de verzameling waarover tijdens Kènderkwèèk gezongen wordt.

Erfgoedlessen op locatie
Ook nieuw dit jaar is dat de scholen die deelnemen aan Kènderkwèèk de mogelijkheid kregen geboden om een erfgoedles op locatie te volgen. Een erfgoedles in de klas behoort al jaren tot het pakket dat scholen krijgen als ze aan Kènderkwèèk meedoen, maar dat die les op locatie was, dat was nieuw. Er waren dit jaar erfgoedlessen op de Universiteit van Tilburg, bij de Trappisten en in en om de Piushaven.Comments