Archief

Berkeloo wint 12e editie van Kènderkwèèk
11 april 2018
Het niveau was ongekend hoog dit jaar, zei de jury. Maar er toch kon maar één school de winnaar zijn. En dat werd Berkeloo. Lees hier het verslag over Kènderkwèèk 2018.

Foto: Elke Martin


Koolhoven wint 11e editie van Kènderkwèèk
12 april 2017
Het was volgens de jury de school die het meest uitgebalanceerd zong, het Tilburgs uitsprak en zichzelf presenteerde: OBS Koolhoven. Deze school ging dan ook welverdiend aan de haal met de nieuwe, gouden wisselbokaal tijdens de elfde editie van Kènderkwèèk.
Basisschool Tiliander winnaar van jubileumeditie 2016 van Kènderkwèèk
15 april 2016
Het was spannend, de strijd tussen de winnende scholen van de afgelopen negen edities, maar uiteindelijk won basisschool Tiliander de tiende editie van Kènderkwèèk. De basisschool uit het centrum van Tilburg mag daardoor de wisselbeker definitief houden. Lees meer...De Coppele winnaar van het festival in 2015!
15 april 2015
De jury vond de algehele kwaliteit van de gezongen liedjes heel hoog, maar één school stak er bovenuit: basisschool De Coppele uit Oisterwijk. De school werd geroemd om de goede uitspraak van het Tilburgs! 

OBS de Blaak winnaar van Kènderkwèèk in 2014
10 april 2014
Na een spannende strijd werd uiteindelijk OBS De Blaak gekroond tot winnaar van Kènderkwèèk 2014. Het was de achtste keer dat Kènderkwèèk plaatsvond. OBS de Blaak was eerder winnaar van de tweede editie van Kènderkwèèk.


Tiliander winnaar in 2013
17 april 2013
Tiliander heeft het afsluitende festival op 17 april 2013 gewonnen! i13 maakte een reportage over het festival.


Basisschool 't Schrijverke wint zesde Kènderkwèèk
28 april 2012
Basisschool 't Schrijverke uit Goirle heeft de zesde editie van het liedjesfestival Kènderkwèèk gewonnen. Lees meer.
(Foto's: Ton van den Boom)


Basisschool Bibit wint vijfde Kènderkwèèk
20 april 2011
Basisschool Bibit uit stadsdeel Reeshof heeft de vijfde editie van het liedjesfestival Kènderkwèèk gewonnen. De kinderen van juf Saskia gingen op 20 april 2011 met de eer strijken. De eerste prijs, een beker, werd uitgereikt door wethouder Roel Lauwerier. Organisatie, aanwezigen en leerkrachten van de acht deelnemende basisscholen waren unaniem van mening dat Kènderkwèèk een doorslaand succes was. Lees meer.


Werving van scholen voor editie 2011 loopt
10 november 2010
De werving van scholen die aan Kènderkwèèk editie 2011 mee willen doen loopt op dit moment. Er kunnen nog scholen meedoen! Scholen die belangstelling hebben, kunnen een bericht sturen aan info@kenderkweek.nl.

Jan Ligthartschool Rendierhof wint dialectliedjesfestival Kènderkwèèk
15 april 2010
Van de acht scholen die Tilburgse liedjes zongen op het festival Kènderkwèèk, dat op 15 april 2010 in de Euroscoop-bioscoop gehouden werd, was de Jan Ligthartschool Rendierhof (Professor Verbernelaan) de beste.

Kaartverkoop van start gegaan
9 maart 2010
De kaartverkoop van het festival is van start gegaan. Wees er op tijd bij!

Foto's gemaakt voor publiciteitsmateriaal
9 februari 2010
Afgelopen week zijn foto's gemaakt voor het publiciteitsmateriaal van Kènderkwèèk. Bekijk hier de foto's van the making of.