Kènderkwèèk - Tilburgse liedjes voor basisscholen


Kènderkwèèk
is de naam van de Tilburgse dialectliedjeswedstrijd die elk jaar door de Stichting Tilburgse Taol en Factorium Podiumkunsten georganiseerd wordt.

 
Zes scholen doen mee aan Kènderkwèèk 2019
Zes scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor Kènderkwèèk, het leukste liedjesfestival van Tilburg. Het gaat om BS Meander, Don Sarto, SBO Noorderlicht, OBS De Blaak (alle uit Tilburg), Berkeloo (Berkel-Enschot) en 't Schrijverke (Goirle). Het afsluitende festival vindt plaats op woensdagochtend 10 april 2019. Vanaf begin februari ontvangen scholen het lesmateriaal om liedjes in te studeren. Ook vinden vanaf dat moment de muzieklessen, verzorgd door Factorium Podiumkunsten, en een erfgoedles, verzorgd door de Stichting Tilburgse Taol, plaats.

Stadsbeiaardier speelt liedjes van Kènderkwèèk op klokkenspel
De Stichting Tilburgse Taol bestaat dit jaar 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum speelde stadsbeiaardier Carl van Eyndhoven op 3 november 2018 een aantal Tilburgse liekes op de beiaard van de Heikese kerk. Onder de liedjes waren ook drie liedjes van Kènderkwèèk: De Trappiste, Twee keere Willem Tweej en Pirke. De liedjes zoals ze gespeeld werden op het klokkenspel zijn op deze pagina terug te luisteren.

Berkeloo wint 12e editie van Kènderkwèèk
Het niveau was ongekend hoog dit jaar, zei de jury. Maar er toch kon maar één school de winnaar zijn. En dat werd Berkeloo. Lees hier het verslag over Kènderkwèèk 2018.

Foto: Elke Martin


Filmpje!

Beeldpraat maakte een mooie impressie van de jubileumeditie van Kènderkwèèk op 15 april 2016. Beleef het festival zelf!Kènderkwèèk wordt in 2018 mede mogelijk gemaakt door DekoVerdivas en de gemeente Tilburg.