Kènderkwèèk - Tilburgse liedjes voor basisscholen


Kènderkwèèk
is de naam van de Tilburgse dialectliedjeswedstrijd die elk jaar door de Stichting Tilburgse Taol en Factorium Podiumkunsten georganiseerd wordt.

Berkeloo wint 12e editie van Kènderkwèèk
Het niveau was ongekend hoog dit jaar, zei de jury. Maar er toch kon maar één school de winnaar zijn. En dat werd Berkeloo. Lees hier het verslag over Kènderkwèèk 2018.

Foto: Elke Martin

Kènderkwèèk editie 2018 van start gegaan
Er doen dit jaar vijf scholen mee aan Kènderkwèèk: Berkeloo, ‘t Schrijverke, Koolhoven, De Coppele en De Boemerang. De scholen zijn druk aan de slag om de liedjes in te studeren. Zij krijgen daarbij twee muzieklessen verzorgd door Factorium Podiumkunsten. Ook bezoeken zij een locatie die in één van hun liedjes centraal staan voor een effgoedles-op-locatie.

Het afsluitend festival vindt plaats op woensdagochtend 11 april 2018, vanaf 9.15 uur in de Theaterzaal van Factorium Podiumkunsten. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Koolhoven wint 11e editie van Kènderkwèèk
Het was volgens de jury de school die het meest uitgebalanceerd zong, het Tilburgs uitsprak en zichzelf presenteerde: OBS Koolhoven. Deze school ging dan ook welverdiend aan de haal met de nieuwe, gouden wisselbokaal tijdens de elfde editie van Kènderkwèèk.Filmpje!

Beeldpraat maakte een mooie impressie van de jubileumedite van Kènderkwèèk op 15 april 20016. Beleef het festival zelf!


Basisschool Tiliander winnaar van jubileumeditie 2016 van Kènderkwèèk
Het was spannend, de strijd tussen de winnende scholen van de afgelopen negen edities, maar uiteindelijk won basisschool Tiliander de tiende editie van Kènderkwèèk. De basisschool uit het centrum van Tilburg mag daardoor de wisselbeker definitief houden. Lees meer...

Foto: Ton van den Boom
Kènderkwèèk wordt in 2018 mede mogelijk gemaakt door DekoVerdivas en de gemeente Tilburg.