Kènderkwèèk - Tilburgse liedjes voor basisscholen


Kènderkwèèk
is de naam van de Tilburgse dialectliedjeswedstrijd die elk jaar door de Stichting Tilburgse Taol en Factorium Podiumkunsten georganiseerd wordt.

Doe mee aan Kènderkwèèk in 2019
We zoeken scholen die in 2019 aan Kènderkwèèk, het leukste liedjesfestival van Tilburg, mee willen doen. Het afsluitende festival vindt plaats op woensdagochtend 10 april 2019. Vanaf begin februari ontvangen scholen het lesmateriaal om liedjes in te studeren. Ook vinden vanaf dat moment de muzieklessen, verzorgd door Factorium Podiumkunsten, en een erfgoedles, verzorgd door de Stichting Tilburgse Taol, plaats. Zin om mee te doen? Stuur ons een bericht.

Berkeloo wint 12e editie van Kènderkwèèk
Het niveau was ongekend hoog dit jaar, zei de jury. Maar er toch kon maar één school de winnaar zijn. En dat werd Berkeloo. Lees hier het verslag over Kènderkwèèk 2018.

Foto: Elke Martin

Koolhoven wint 11e editie van Kènderkwèèk
Het was volgens de jury de school die het meest uitgebalanceerd zong, het Tilburgs uitsprak en zichzelf presenteerde: OBS Koolhoven. Deze school ging dan ook welverdiend aan de haal met de nieuwe, gouden wisselbokaal tijdens de elfde editie van Kènderkwèèk.Filmpje!

Beeldpraat maakte een mooie impressie van de jubileumedite van Kènderkwèèk op 15 april 20016. Beleef het festival zelf!


Basisschool Tiliander winnaar van jubileumeditie 2016 van Kènderkwèèk
Het was spannend, de strijd tussen de winnende scholen van de afgelopen negen edities, maar uiteindelijk won basisschool Tiliander de tiende editie van Kènderkwèèk. De basisschool uit het centrum van Tilburg mag daardoor de wisselbeker definitief houden. Lees meer...

Foto: Ton van den Boom
Kènderkwèèk wordt in 2018 mede mogelijk gemaakt door DekoVerdivas en de gemeente Tilburg.